Daarom Caravan inkoop Nederland:

  • Snelle afhandeling

  • Direct geld

  • Geen verplichtingen

  • RDW Erkend

  • ANWB-Bovag prijzen

Let op de gevaren van consignatie of bemiddelingsverkoop

Een veel voorkomende vorm van verkoop is de zogenaamde bemiddelingsverkoop. U benadert een bedrijf voor de verkoop van uw caravan of camper, of een bedrijf benadert u nadat u de caravan op internet hebt geplaatst. Veelal wordt u een prijs gezegd, die behoorlijk hoger ligt dan wanneer u de caravan direct zou verkopen tegen handelsprijs. Dit klinkt u natuurlijk als muziek in de oren, want wie wil er nu niet die hoge prijs voor zijn caravan? Er schuilen echter vele gevaren in deze vorm van verkoop:

Bedrijf failliet, geld kwijt

Soms zijn de bedrijven die de caravan in verkoop nemen niet kapitaalkrachtig en is deze manier van verkoop alleen een middel om de consument als bank te laten fungeren. U kent de financiële situatie van het bedrijf niet en er zijn voorbeelden te over waarbij de particulier zijn geld niet heeft gekregen, omdat er openstaande facturen werden betaald met het geld van uw caravan of omdat het bedrijf ondertussen failliet ging en het geld van de al verkochte caravan was verdwenen.

Risico op onderdelen

Uw caravan staat op andermans terrein, waar het maar al te vaak gebeurt dat men onderdelen nodig heeft, die dan zolang maar uit uw caravan worden “geleend”. Het bordje ‘Caravans staan hier voor eigen risico’ zegt genoeg. Voorbeelden van o.a. movers die verdwenen zijn, zijn er te over.

Niet de afgesproken prijs

Na enkele weken of maanden krijgt u een telefoontje dat er misschien een koper is, maar dat er "iets" met de prijs moet worden gedaan. Uiteindelijk krijgt u voor de caravan dezelfde prijs (maar in vele gevallen zelfs lager) dan wanneer u de caravan direct had verkocht tegen handelsprijs. Iedereen wil een eerlijke prijs voor zijn caravan, maar laat u niet verleiden door mooie praatjes van bemiddelingverkopers, zoek een eerlijke handelaar die u direct betaalt en u een RDW-vrijwaring geeft.

Caravan kan niet worden ingeruild

Een volgend nadeel van bemiddelingverkoop is dat er op uw caravan niet kan worden ingeruild. Daar moet de verkoper dan eigen(wanneer aanwezig) kapitaal in steken. Dit is in de meeste gevallen onbespreekbaar. Dit is natuurlijk niet bevordelijk voor de verkoop van uw caravan.

Caravan inkoop Nederland

caravaninkoopnederland.nl is een site die u probeert te helpen om uw caravan op een snelle en correcte manier te verkopen.

Caravan inkoop Nederland

Voor zeer snelle afhandeling:

bel: 06-22154022